Het verschil tussen internet via de kabel, adsl en fiberglas

Verbinding via internet is op verschillende manieren mogelijk. Als u gebruik maakt van ADSL dan is er een verbinding met behulp van uw telefoonaansluiting. Heeft u internet via de kabel, dan maakt u gebruik van de verbinding van de televisiekabel. En heeft u een verbinding met fiberglas dan gaat uw verbinding via een glasvezelnetwerk.

Voor ADSL heeft u dus een telefoonaansluiting nodig. Er zal een splitsing van de lijn plaats vinden waarbij de ene kant gebruikt wordt voor het telefoonverkeer, en de andere kant voor het internetverkeer. De snelheden van de huidige ADSL-verbinding bedraagt tot 20 Mbps. Als u sneller internet wilt hebben, dan laat een kabelaansluiting realiseren. Uw provider zal u hierbij aansluiten via de kabelaansluiting die u al gebruikt voor uw televisie. De snelheden zijn de laatste jaren aanzienlijk verhoogd. Er is zelfs een snelheid mogelijk van wel 120 Mbps. Dit is vooral aan te bevelen als u veel muziek of films download of als u veel games online speelt. U kunt met deze verbinding zowel internet gebruiken als televisie kijken en ook is het mogelijk om uw vaste telefoon hierop aan te sluiten. U maakt dan gebruik van het zogenaamde all-in-one abonnement. Internet via een glasvezelverbinding is de snelste manier van internet. Dit heeft echter nog geen landelijke dekking.

Bij uw beslissing is het dus vooral van belang om te weten wat u wilt gaan doen met uw internetverbinding. Heeft uw voldoende aan 20 Mbps dan kunt u kiezen voor verbinding via uw telefoonaansluiting, ADSL. Wilt u meer of verwacht u meer in de toekomst dan is het het overwegen waard om te kiezen voor een kabelaansluiting.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.