Mobiel internet

Steeds meer mensen maken gebruik van internet op hun mobiele telefoon. Dit is niet zo raar want er zijn ook steeds meer plekken waar je gratis gebruik kunt maken van internet. De trein, kantoorgebouwen, schoolterreinen en restaurants bieden vaak gratis internet aan via hun WiFi netwerk. En waarom zou je er ook eigenlijk geen gebruik van maken? Het is heel handig dat je even snel iets op kunt zoeken waar je ook bent, en zonder dat je een hele computer op hoeft te starten. Naast internet via een WiFi netwerk, kun je ook gewoon een internet abonnement aanschaffen.

Met een abonnement heb je overal en altijd internet, alleen heb je wel te maken met een datalimiet, deze limiet heb je niet als je internet via een WiFi netwerk. Deze limiet houdt in dat je maar een beperkte hoeveelheid internetpagina’s kunt bekijken. Je kunt ook gebruik maken van WiFi op je tablet. Dit is in het gebruik van internet iets gemakkelijker, omdat je simpelweg een groter scherm hebt waarop je internet.

Ook voor een tablet geldt dat je zowel via een WiFi netwerk kunt internetten als via een internetabonnement. Het nadeel van een tablet is alleen wel dat je een tablet iets minder gemakkelijk ergens mee naartoe kunt nemen en dat dit bij een mobiele telefoon dus veel makkelijker is. Bovendien is een mobiel iets wat mensen sowieso al altijd overal mee naartoe nemen, dus ze hebben hun “internetbron” standaard al bij de hand. Een tablet moet echt bewust meegenomen worden en past uiteraard ook niet zo in je broekzak. Maar aan de andere kant als je grotere hoeveelheden informatie wilt lezen, bijvoorbeeld het lezen van een krantenartikel, dan is het veel handiger om dit via een tablet te doen omdat een mobiele telefoon maar een klein schermpje heeft.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.