Zakelijk internet

Verschillende internet aanbieders hebben zakelijke abonnementen. Deze zijn vaak iets duurder dan de particuliere abonnementen. Waar komt dit verschil vandaan? In de zakelijke markt is de dienstverlening vaak een stuk beter. U krijgt 24 uur per dag telefonisch support, en bij een storing staat en snel een monteur voor u klaar. Daarnaast krijgt u vaak toegang tot een telefoonnummer dat u tegen lokaal tarief kunt bellen. In de particuliere markt is dit wel anders. U moet dan vaak bellen met een duur 0900 nummer, waar u lang in de wacht staat. Daar zitten ondernemers natuurlijk niet op te wachten. Snel weer door tot de orde van de dag, en geen tijd verspillen aan het in de wacht staan.

Daarnaast is een zakelijk internet abonnement af te trekken van de belasting. U krijgt aan het einde van de maand een overzichtelijke factuur gepresenteerd met uw bedrijfsnaam erop vermeldt. Deze kunt u aftrekken van de belasting, en de omzetbelasting terug vragen. Een particulier abonnement kunt u niet aftrekken va de belasting, deze staat namelijk niet op naam van uw bedrijf. De belastingdienst accepteert dat niet. Wilt u dus zakelijk gebruik gaan maken van het internet? Dan is het waarschijnlijk verstandiger om een zakelijk internet abonnemnent af te sluiten.

Bij sommige aanbieders kunt u, wanneer zakelijk afgesloten, hogere snelheden met uw internet halen. Als u meerdere werknemers in dienst hebt, zullen ze altijd de volledige snelheid kunnen benutten. Niks is zo vervelend als een trage internetverbinding. Een zakelijk internet abonnement kan dus bijdragen aan de productiviteit van uw werknemers. Iets wat u altijd zou moeten aanmoedigen. Kies dus voor een abonnement dat bij uw bedrijf past, zowel functioneel als financieel.

Vrijwel alle bedrijven maken gebruik van het internet. We zijn er deels van afhankelijk geworden. E-mails, social media en online helpdesk zijn voor sommige bedrijven de core business. Een goede en stabiele internetverbinding is dan ook wat uw bedrijf nodig heeft.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.